Pagina opties

Groter
A A
RSS

Voorkom heling: weet wat u koopt (18-03-2019)

Misschien heeft u ook weleens iets gekocht voor een prijs die eigenlijk te mooi is om waar te zijn? De aankoop van dit soort spullen lijkt  onschuldig en kan aantrekkelijk zijn. Er bestaat echter een kans dat u een product koopt dat van diefstal afkomstig is. Het kopen en verkopen van goederen die gestolen zijn noemen we heling. In dit bericht leest u wat u kunt doen om heling te voorkomen

Dieven verdienen geld aan het verkopen van gestolen spullen. Het stelen van spullen is alleen aantrekkelijk als er ook mensen zijn die deze spullen willen kopen.

Tips tegen heling

Verplichtingen voor ondernemers

Wij stimuleren verkopers eerlijke handel te drijven. Koopt, neemt of ruilt u als ondernemers tweedehands goederen in, dan bent u verplicht:

  1. De gemeente hierover te informeren. Dit moet officieel door een e-mail of brief te sturen aan de burgemeester: Postbus 9000 6600 HA Wijchen of gemeente@wijchen.nl
  2. Elke aankoop te registreren in een inkoopregister. Dit kan eenvoudig via het gratis Digitaal Opkopers Register. Het DOR is beveiligde website van de politie en het Ministerie van veiligheid en Justitie. Het DOR checkt automatisch via een database van stopheling.nl of een ingevoerd serienummer als gestolen goed staat geregistreerd. U kunt een eigen DOR-account aanvragen bij de gemeente of politie.