Pagina opties

Groter
A A
RSS

Persbericht: Gemeente Wijchen maakt vijf namen marktpartijen bekend (26-02-2019)

Tussenstand tenderprocedure project “Tussen Kasteel en Wijchens Meer”
Gemeente Wijchen maakt vijf namen marktpartijen bekend

Na een eerste selectieprocedure zijn vijf van de zeven marktpartijen overgebleven voor de ontwikkeling van het bouwproject Tussen Kasteel en Wijchens Meer. Het gaat om de bedrijven of consortia (samenwerkende bedrijven) Dura Vermeer, Explorius-Nijhuis, Heijmans Vastgoed, Synchroom en Trebbe en Team Ter Steege. Zij gaan door naar de volgende selectieronde. Uiteindelijk blijft er één partij over die de ontwikkeling van het gebied tussen het Kasteel en het Wijchens Meer voor haar rekening gaat nemen.

Wethouder Geert Gerrits van ruimtelijke ordening is tevreden over de getoonde interesse in dit voor Wijchen erg belangrijke centrumproject: “Zeven aanmeldingen is een mooie oogst. Zeker omdat in elk van de consortia tenminste één grote landelijke partij was vertegenwoordigd. Dit geeft aan dat partijen dit zien als een kansrijk en uitdagend project. Over het proces tot nu toe zegt hij: “Direct na sluiting van de aanmelding zijn wij gestart met het controleren van de referenties en de beoordeling van de ingediende visies. Hierbij zijn twee partijen afgevallen”

Hoe gaat het verder?
Met de vijf overgebleven partijen kijkt de selectiecommissie onder andere naar de manier waarop het Kasteel en het Wijchens Meer worden verbonden en aansluiten op de ontwikkeling, maar ook  naar de mate van betrokkenheid van lokale ondernemers. Aan het eind van deze fase, naar verwachting medio juni, vallen er opnieuw twee kandidaten af. Met de dan drie overgebleven partijen gaat de selectiecommissie in gesprek om tot drie definitieve biedingen te komen. Met het consortium dat het beste bod doet wordt vervolgens een overeenkomst gesloten.

Belangrijkste project
Het project ‘Tussen Kasteel en Wijchens Meer’ gaat over de herinrichting van het gebied tussen twee Wijchense parels: het kasteel en het Wijchens Meer. Wethouder Gerrits noemt het één van de meest uitdagende en belangrijke projecten voor het centrum: “Wij hebben de taak ervoor te zorgen dat dit prachtige gebied zo optimaal mogelijk wordt ingericht voor de toekomst. Samen met partijen en de inwoners gaan we er iets moois van maken. Daarvan ben ik overtuigd.” Kijk voor meer informatie op www.wijchen.nl/tkwm

26-02-2019