Pagina opties

Groter
A A
RSS

Hondenlosloopverbod uiterwaarden Balgoij (02-04-2019)

Er komt een hondenlosloopverbod in de uiterwaarden bij Balgoij en een groot deel van de Loonse Waard. Ook stellen wij algemene toegangsregels op. Wat dit betekent, leest u hieronder.

Wat betekent dit voor u?

In een groot deel van de uiterwaarden mag uw hond niet meer los lopen. Wandelen met uw hond aan de lijn mag wel. Ten westen en oosten van de jachthavens maken wij het terrein beter geschikt voor loslopende honden. Met afrasteringen en borden maken wij duidelijk waar welke regels gelden. Loslopen en zwemmen van honden blijft in een deel van het gebied mogelijk.

Wanneer gaat het verbod in?

Het losloopverbod gaat woensdag 8 mei in. Voor deze datum kunnen belanghebbenden bezwaar maken tegen het besluit. Op overheid.nl leest u hoe u bezwaar kunt maken. Op 8 mei plaatsen wij de borden en afrasteringen. Daarna handhaven onze toezichthouders het verbod.

Waarom een verbod?

In de uiterwaarden leven verschillende beschermde diersoorten. Loslopende honden verstoren de leefomgeving van deze diersoorten. De wet eist dat wij alles wat de leefomgeving verstoort, voorkomen.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? De publicatie van het aanwijzingsbesluit kunt u hier terug vinden. Voor overige vragen kunt u een e-mail sturen naar Lambert van Beusekom via l.van.beusekom@drutenwijchen.nl.